Alles over dogdance

Doel:
Vind je het leuk of heb je er plezier in om intensief bezig te zijn met je hond op muziek? Dan is Doggydance misschien wel iets voor jullie!!! Je hebt 2 soorten doggydance, namelijk “Heelwork to Music” en “Freestyle”. Bij doggydance draait het niet alleen om het aanleren van de trucjes, maar in grote mate ook om de relatie tussen baas en hond.

Heelwork to Music:
De hond werkt on-aangelijnd links of rechts van de geleider, of in een andere positie vlak bij hem. Minstens de helft van de oefeningen moet in die positie worden uitgevoerd. Er kunnen ook andere oefeningen in zitten, zoals zijwaarts stappen, zweven, rondjes draaien of ergens omheen lopen. De geleider mag tijdens een oefening gaan zitten of liggen.

Freestyle:
De hond werkt on-aangelijnd, maar de oefeningen kunnen in elke positie voorkomen. De oefeningen worden aan elkaar verbonden door basic heelwork. Bij Freestyle mogen rekwisieten gebruikt worden. De geleider en de hond mogen uitgedost worden.

Deelname:
Je kunt zoals bij elke hondensport bij onze vereniging deelnemen als je in het bezit bent van het GH-1 diploma of gelijkwaardig.

Aanmelden nieuwsbrief

Dopjes spaar aktie

Twee cursisten vragen iedereen om medewerking.
Er kunnen weer dopjes gespaard worden.
Verzamel de dopjes in de grote ton in de kantine.
Lees meer