Het hoofddoel van de VVH is het ondersteunen van de hondeneigenaar bij de opvoeding van de (huis)hond. Dit doen we door ons cursusprogramma zoveel mogelijk aan te passen aan de behoeftes van de hond en de baas. Het opvoeden van de hond begint zodra de pup in huis komt en onze cursussen zijn daar een prima hulpmiddel bij. Meer over de puppy cursus en andere opvoedcursussen kunt u lezen onder Opvoeden.

Als u een opgevoede hond heeft kunt u bij de VVH deel nemen aan bijvoorbeeld een tak van hondensport zoals G&G (gedrag & gehoorzaamheid), Behendigheid of Dogdance. Alle takken van sport hebben als doel om naar een niveau te trainen waarbij de hond aan landelijke wedstrijden of examens deel kan gaan nemen.
Zodra er wedstrijden of examens zijn geweest wordt dat ook op deze website vermeld want iedere sport heeft zijn eigen bijbehorende nieuwspagina.

Mocht u zin hebben in allerlei vormen van hondensport en daarbij vooral leuk bezig willen zijn met de hond dan kunt u dat bij de VVH in de Recreantencursus. Hier worden ongeveer iedere 4 weken nieuwe dingen gedaan zoals Hersenwerk, Breitensport, Spelletjes voor baas en hond, Hulphondenwedstrijd en Speuren.

Ook daar waar het allemaal niet zo soepel verloopt, biedt de VVH ondersteuning in de vorm van Gedragstherapie voor honden. Samen met de instructeur en de hondeneigenaar wordt gekeken naar de juiste oplossing. Soms kan het niet binnen de cursus opgelost worden maar dan is er de mogelijkheid om met een van onze gedragstherapeuten een afspraak te maken.

Naast al deze vormen van trainen worden bij de VVH ook nog andere activiteiten georganiseerd door onze activiteiten commissie. Dit kan van alles zijn zoals een collectieve enting, paaseieren zoeken, spelletjesdagen, lezingen, barbecue of een themafeest. Als u lid bent van de VVH kunt u aan al deze activiteiten deelnemen.

De Redactie zorgt er voor dat de website voorzien wordt van informatie die u o.a. kunt lezen in de ledenpagina’s. Maar zij zorgt er ook voor dat u periodiek een nieuwsbrief ontvangt. Deze wordt per email verzonden en is af te halen in de kantine.

Kortom…… wij zijn een vereniging die probeert te bereiken dat u een heel hondenleven lang plezier bij ons kunt beleven.

Aanmelden nieuwsbrief

Dopjes spaar aktie

Twee cursisten vragen iedereen om medewerking.
Er kunnen weer dopjes gespaard worden.
Verzamel de dopjes in de grote ton in de kantine.
Lees meer