Algemeen

De Verenigde Valkenswaardse Hondenliefhebbers, kortweg VVH, werd op 19 maart 1988 opgericht met als doelstelling het bevorderen van het contact tussen mens en hond in de ruimste zin van het woord.

Op dit moment verzorgen wij vooral cursussen die gericht zijn op het opvoeden van de (huis)hond. Hierbij is kennisoverdracht over het gedrag van honden een belangrijk onderdeel. Met deze kennis wordt de eigenaar in staat gesteld om in dagelijkse situaties op een juiste manier met de hond om te gaan. Verder verzorgen wij cursussen zoals FCI Obedience (OBB, OB1, OB2 en OB3), Agility DogDance en Treibball waarbij u op een leuke manier met hondensport bezig kunt zijn en kunt trainen om deel te nemen aan examens en/of wedstrijden. Als u wel op een leuke manier met uw hond bezig wilt zijn maar dit alleen recreatief wenst te doen dan kunt u terecht in onze Recreanten groep. Daarnaast bieden wij onze leden nog allerlei andere diensten en activiteiten.

In 2005 werd onze jarenlange inzet beloond door aansluiting bij de stichting 'Gedrag en Gehoorzaamheid en Behendigheid' van de Koninklijke Nederlandse Kennelclub 'Cynophilia'. Hierdoor kunnen we onze cursisten de mogelijkheid bieden om via de VVH een startlicentie aan te vragen en op landelijk niveau mee te doen aan diverse wedstrijden in FCI Obedience en Agility. Het biedt ons ook de mogelijkheid om landelijke wedstrijden plaats te laten vinden op eigen terrein.

Kijk gerust verder op deze website en maak o.a. kennis met alle mensen die zich inzetten voor de VVH, u vindt ze in het VVH Smoelenboek.

 

impressie

Aanmelden nieuwsbrief

Dopjes spaar aktie

Twee cursisten vragen iedereen om medewerking.
Er kunnen weer dopjes gespaard worden.
Verzamel de dopjes in de grote ton in de kantine.
Lees meer