Nieuws en verslagen

Workshop massage 15 februari 2017

Massage20170215.01Na een korte introductie over hoe ga je te werk met masseren werden de massagetechnieken uitgelegd.
Alle uitleg kon meteen worden toegepast op de honden.
Het was weer een leerzame avond en de honden hebben genoten van hun massage.
filmstrook
hondenlijn

 

Workshop: Warming up en cooling down voor je hond

Woensdag 16 november 2016 werd de workshop Warming up en Cooling down gegeven vanuit de kantine van de VVH.Warmingup.01
Je zou denken dat dit alleen bedoeld is voor de sporthonden bij de vereniging maar deze workshop is geschikt voor alle honden. Jonge honden om de spieropbouw te bevorderen, oude honden om te voorkomen dat ze spierpijn krijgen na een lange wandeling en natuurlijk ook voor de sporters.

We starten met een warming up, of te wel warmlopen op het veld. Eerst in rechte lijnen en daarna wat cirkels, linksom en rechtsom. Vervolgens gaan we wat harder lopen zodat we het allemaal (ook de baasjes) warm hebben.

Warmingup.02Na deze inspanning gaan we aan de spieren beginnen. De poten worden gemasseerd waardoor de doorbloeding nog beter is. De rug wordt ook gemasseerd zodat alles voor het sporten lekker soepel is. Daarna gaan we de hond zelf zijn rug laten stretchen. Als alles soepel is gaan we met de grondoefeningen beginnen. Hoog zitten, van de ene op de andere bil rollen allemaal voor de buikspieren. Naar links en naar rechts buigen en nog wat tips van oefeningen die je thuis ook nog kunt uitvoeren.

Je merkt dat de honden al wat moe worden en is het tijd voor de cooling down. Normaal gesproken begin je dan met uitlopen maar vandaag besteden we wat meer tijd aan de massage die je kunt gebruiken. Als alle technieken duidelijk zijn gaan we nog even stretchen en gaat iedereen met een soepele hond weer naar huis.
hondenlijn

Aanmelden nieuwsbrief

Dopjes spaar aktie

Twee cursisten vragen iedereen om medewerking.
Er kunnen weer dopjes gespaard worden.
Verzamel de dopjes in de grote ton in de kantine.
Lees meer