Hond van de maand

hond van de maandGriffon NivernaisLees meer

Zoeken

FCI Obedience Training

De VVH traint de FCI Obedience oefeningen vanuit motivatie. Door spel met de training te combineren worden de oefeningen ook een spelletje. Als snel merk je dat je hond de oefeningen steeds leuker gaat vinden, omdat deze het niet ziet als strakke oefeningen met regeltjes, maar gewoon spelend bezig zijn met en voor de baas. Je weet zelf het beste hoe je hond reageert op training en bij de VVH laten we je ook vrij om jouw opbouw in oefeningen voor een groot gedeelte zelf te bepalen. Misschien hoef je een oefening maar 2 keer te doen en vind je hond het dan al voldoende. Om de training leuk en interessant te houden hoef je dan dus ook niet vaker dan die 2 keer de oefening te trainen. Anders werkt dit alleen maar demotiverend voor hond en baas. Bij de FCI Obedience krijg je dus zelf de verantwoordelijkheid over het gegeven lesmateriaal.

De VVH werkt in het FCI Obedience met niveaulessen van B (beginners), 1, 2 of 3, dus niet meer in blokken van 14 weken, zoals het geval is bij de opvoedcursussen. Je start in bijvoorbeeld een B-groep, waarvan enkele combinaties misschien al bijna aan het examen toe zijn en enkele anderen pas zijn begonnen. In de eerste lessen zullen we vooral uitleggen hoe de eerste stappen van de oefeningen zijn. Andere cursisten zullen dan met de eindoefeningen bezig zijn, wat best indrukwekkend kan zijn. Geen vrees: de oefeningen worden zo aangeleerd dat het leuke, motiverende oefeningen zijn, waar jij en je hond veel plezier aan zullen beleven. Met enkele weken trainen zul je al snel resultaat zien!

Voor het beste resultaat vragen we je om ook thuis te oefenen. Dit hoeft echt niet elke dag een uur te zijn! Een paar keer per week een nieuwe vervolgstap herhalen is vaak al meer dan genoeg om de hond het kunstje te leren en zijn of haar motivatie hoog te houden. Dat maakt het FCI Obedience ook extra leuk: je kunt het altijd en overal doen!

Aanmelden nieuwsbrief

Activiteit

13 november 2018
Vuurwerk
lezing
vuurwerk

Lees meer

Dopjes spaar aktie

Twee cursisten vragen iedereen om medewerking.
Er kunnen weer dopjes gespaard worden.
Verzamel de dopjes in de grote ton in de kantine.
Lees meer

VVH naar tenniscomplex ?

Volg hier de laatste ontwikkelingen over de VVH op Den Dries

Laatste update 19-06-2017
Gestemd over tennislocatie