Hond van de maand

hond van de maandDashhond, ruwhaarLees meer

Zoeken

Het DEMO-team van de VVH is een groep leden met en zonder honden die laten zien wat er op de VVH en in den landen te doen is op gebied van honden en hondensport. De groep mensen is een fanatieke groep die op een leuke manier laten zien dat je op diverse manieren plezier kunt hebben met je hond en demonstreren dit op een ludieke en laagdrempelige manier.

Zo laten we zien wat het onder andere inhoudt hoe het is om een hond te hebben die gehoorzaam is, die opgaat in de hedendaagse samenleving en die niet tot last is. Aan de hand van het laten zien van diverse oefeningen krijgen toeschouwers een idee dat deze oefeningen juist de gewone alledaagse dingen zijn die we met onze hond doen, maar dan op een verantwoorde manier. Dit varieert van verzorging thuis tot de dierenarts, van het meenemen in de auto tot het deelnemen aan het verkeer op vele diverse manieren.

Daarnaast laten ze als groep ook zien wat voor sporten je kan doen met je hond. Van Behendigheid tot aan het Gedrag en Gehoorzaamheid. De toeschouwers kunnen zien dat het G&G niet alleen het hele strakke appèl is, maar vooral ook dat dit met plezier wordt gedaan door baas en hond.

Voor wie er nu niet van houdt om G&G of Behendigheid te doen met de hond, maken we de bekend met andere recreatieve manieren om met je hond bezig te zijn. Neem bijvoorbeeld doggydance, kunstjes, danspasjes en trucjes met je hond, enz enz.

Uiteraard zijn alle honden en baasjes, die deel uitmaken van het DEMO-team, geslaagd voor het diploma Gehoorzame Hond of gelijkwaardig. Zij zijn het visitekaartje van de VVH. Het DEMO-team is dan ook regelmatig door heel Nederland te zien op diverse plaatsen.

Zo zijn ze al diverse malen op grote evenementen geweest, zoals de Winner in Amsterdam en het Animal Event in de Beekse Bergen, waar ze allerlei demo’s hebben gegeven.

Aanmelden nieuwsbrief

Dopjes spaar aktie

Twee cursisten vragen iedereen om medewerking.
Er kunnen weer dopjes gespaard worden.
Verzamel de dopjes in de grote ton in de kantine.
Lees meer

VVH naar tenniscomplex ?

Volg hier de laatste ontwikkelingen over de VVH op Den Dries

Laatste update 19-06-2017
Gestemd over tennislocatie