Hoe koud is te koud?

Tips voor tijdens het koude weer.
koud
Lees meer

Hond van de maand

hond van de maandFlatcoated RetrieverLees meer

Zoeken

Hondennieuws

Hoe koud is te koud?

hondinwinterDat is voor iedere hond heel verschillend. Dit is afhankelijk van vachtdikte, leeftijd en ras. Nu de kou weer komt opzetten, is het verstandig om onderstaande eens goed door te nemen.

Waar je in elk geval goed rekening mee dient te houden is in elk geval het volgende:
--- wanneer je gaat trainen met je hond, vermijd daarbij de oefeningen waarbij de hond stil zit, ligt of staat. Hierdoor koelt de hond te snel af en heb je verhoogde risico op blessures.
--- blijf samen met je hond rustig in beweging. Door de beweging blijven spieren op temperatuur bij zowel de handler als de hond.
--- de hond een jasje aantrekken wanneer je merkt dat je hond het toch te koud heeft, dit is vooral bij honden met een korte vacht, oudere en jonge honden. Vergeet namelijk niet dat in huis de kachel brandt en buiten de temperatuur heel veel lager kan zijn.

Om een beetje een idee te geven is er een tabel, wat meer duidelijkheid biedt bij koud weer:
koud

Verder staat hier rechts nog een overzicht met algemene tips voor je hond in de winter.
Je kan op beide tabellen klikken om een vergroting te zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kantoorhond in opmars in Nederland

Uitgegeven 26 januari 201820180126 02

De kantoorhond is in opmars! Een trouwe viervoeter aan je bureau zou zorgen voor minder stress, een goede werksfeer en een ijsbreker in gesprekken. Verschillende bedrijven zweren er al bij. Zo ook bij het bedrijf Blixen in Breda en Nestle in Amstelveen.
Marja van Lieshout van Blixen heeft veel plezier van kantoorhond Irrpa. ”Onze hond, Irrpa, is bij ons binnen gekomen om onze oudste zoon te helpen. Hij is erg naar binnen gekeerd en vrienden van mij raden een hond aan. Onze oudste zoon is helemaal idolaat van honden van husky’s met name. We zijn gezwicht voor het dier.” Vertelt Van Lieshout.

Zwerfhonden”In Minsk zijn heel veel honden op straat die in een gezin opgroeien en eruit gezet worden”, gaat Van Lieshout verder. ”De stichting vangt ze op. Moeilijke exemplaren, die niet meer zijn te helpen laten ze inslapen. Goede exemplaren worden opgelapt en gaan ze adresjes zoeken in het West-Europa. Zo kwamen we aan Irrpa. Irrpa, Dat is Russisch voor ‘goud’. Het is zon bijzondere hond mag alleen bijeen goed gezin. Wij hebben onze gezinssituatie uitgelegd. Het is een Laika een soort poolhond.””Toen ze eenmaal gewend was aan mensen nam ik haar mee naar kantoor en toen bleek hoe leuk iedereen reageerde op de hond.”

20180126 01Experimenteren
Bij Nestle zijn ze ermee aan het experimenteren. De medewerkers van het bedrijf zien dat een hond ontstresst. Het werkt ontwapenend. Als je het even lastig hebt kun je even het dier aaien. Gaat ze bij je liggen op haar rug. Ze is ook een soort ijsbreker in gesprekken. In moeilijke gesprekken maar ook als binnenkomer.  Meer moet je er eigenlijk ook niet achter zoeken. Het is vooral goed voor de sfeer.

”Niet iedere hond is geschikt als kantoorhond”
Een hond hecht aan personen. Dus je kunt een hond niet even uitlenen. Niet iedere hond is geschikt als kantoorhond. Een klein keffertje of een vechtersbaas moet je niet op een kantoor zetten.Het doet ook wat voor het imago. Vooral creatieve bedrijven zetten honden in. Ook zie je het veel bij ict bedrijven. Waar veel introverte mensen werken zij komen door een hond veel meer los in sociale zin.
hondenlijn

Vrouw overleeft wildernis door haar drie honden

Uitgegeven 29 november 201720172911 01

Annette Poitras, een 56-jarige Canadese vrouw, heeft drie dagen in de wildernis overleefd dankzij haar drie honden. Ze was met haar viervoeters aan het wandelen, toen ze haar telefoon verloor en zich bezeerd had. Haar man schakelde de hulpdiensten in, omdat ze steeds maar niet thuiskwam.

Zoekactie
Maandag vertrok Poitras voor een wandeling en pas woensdag werd ze teruggevonden. Er deden meer dan zestig mensen mee aan de zoekactie. Hulpverleners hebben haar uiteindelijk gevonden doordat ze haar kreten om hulp hoorden.
Poitras werd gevonden in een gebied dat niet toegankelijk is voor wandelaars. Hoe ze daar is gekomen, is nog onduidelijk.

Ware helden
Haar man vertelde The Global News dat ze het heeft overleefd door haar drie honden. „Eén hond knuffelde haar, de ander zocht voor eten en er was een hond die de wacht hield."

Luid gejuich
Poitras werd uiteindelijk met gejuich onthaald door haar familie voordat ze naar het ziekenhuis werd overgebracht. Deze week mag ze het ziekenhuis nog verlaten, ze verkeerde namelijk nog in relatief goede gezondheid toen ze gevonden werd. 
hondenlijn

Aanmelden nieuwsbrief

Activiteit

Massage voor je hond

7 maart 2018
19.30 uur
massage
 
Lees meer

Dopjes spaar aktie

Twee cursisten vragen iedereen om medewerking.
Er kunnen weer dopjes gespaard worden.
Verzamel de dopjes in de grote ton in de kantine.
Lees meer

VVH naar tenniscomplex ?

Volg hier de laatste ontwikkelingen over de VVH op Den Dries

Laatste update 19-06-2017
Gestemd over tennislocatie