HEADERnatas3 2021 2

Agility

resultatenAlles over agility


Agility is meer dan alleen maar leuk bezig zijn met je hond. In deze sport is een goede controle over de hond niet alleen prettig, het is een pure noodzaak. Een hond die er steeds tussenuit knijpt als de lijn af gaat is niet klaar om aan behendigheid te beginnen. agility 5Een goede opvoeding is dus nodig vóórdat men aan deze sport kan beginnen. En deze opvoeding dient bijgehouden te worden door de baas, ook ná het afronden van de opvoedcursussen.

Als het dan eenmaal zover is dat een combinatie aan agility begint wordt het steeds leuker. Je ziet je hond in eerste instantie twijfelachtig over de hindernissen gaan, al dan niet met hulp van de baas en de instructeur. Maar een paar lessen later rennen en springen ze over of door de toestellen alsof ze het al jaren doen.

agility 2Dan wordt het voor de baas leuker maar tegelijkertijd ook moeilijker. Wanneer de hond de toestellen beheerst ga je meerdere toestellen achter elkaar nemen en van richting veranderen. De baas moet dan de hond gaan sturen om de toestellen in de aangegeven volgorde te nemen. Als dat goed gaat worden de uitdagingen steeds groter en de parcoursen steeds langer tot dat de hond goed genoeg presteert om deel te nemen aan wedstrijden.

De VVH biedt daar een aantal mogelijkheden voor aan:

agility 4We nemen deel aan vriendschappelijke wedstrijden bij verenigingen uit de omgeving. De debuterende wedstrijdlopers kunnen hier veel leren o.a. hoe het voelt om voor publiek te lopen en de druk van de strijd om bij de eerste drie te horen. Maar ook om te ervaren hoe het er aan toe gaat op een wedstrijddag en waar je allemaal rekening mee moet houden en voor moet zorgen.
Een VVH competitie waarbij we de resultaten van de clubwedstrijden en vriendschappelijke wedstrijden mee laten tellen. Degene die het lopend jaar het beste presteert ontvangt de VVH Club Bokaal.
Landelijke wedstrijden die alleen gelopen kunnen worden wanneer je in het bezit bent van een startlicentie. Deze kun je via de site van de Raad van Beheer zelf aanvragen met het lidmaatschapsnummer van de VVH. Kijk voor de wedstrijdkalender op de site van de Raad van Beheer.

Agility commissie

Nick
nieuw

Tiny
nieuw

Leon V
leonv
Sandra
sandra
Rein
rein