HEADERnatas3 2021 2

Aaihonden

Waarom het aaihonden project?


aaihond 002 (1)Als je een hond hebt waarmee opvoedprogramma bij de VVH met goed gevolg hebt afgesloten (examen GH behaald) en je gaat dan sporten beleef je heel veel plezier aan je hond.
Maar waarom zou jij alleen van je hond genieten als je er nog zoveel meer mee kunt doen? Dat is wat wij ons bij de VVH ook afvragen.

Wij laten andere mensen daarom graag meegenieten van onze geweldige honden.
Na een opleiding/testdag ga je met je eigen hond aan de slag. Jullie worden dan als team ingezet om bijv. mensen met dementie of kinderen met een beperking een mooie ochtend/middag te verzorgen. De locaties waar wij zoal komen zijn: Valkenhof, Kempenhaeghe, Rensis huis en Villa ExpertCare in Waalre. Voor deze mensen betekent het ontzettend veel en genieten dan met volle teugen van onze aaihonden.

aaihond 002 (2)Voor degene die op bezoek gaat met zijn/haar eigen aaihond is het altijd weer een mooi om te zien hoe dankbaar het werk met de aaihonden is.

Degene die nu hieraan meewerken zijn allemaal vrijwilligers die binnen onze vereniging het opvoedtraject hebben doorlopen en daardoor kennis bezitten van het gedrag van honden. Deze kennis wordt tijdens het stagetraject verder uitgebreid. Iedereen neemt dan ook zijn eigen hond mee en weet dan ook precies wat hij/zij prettig vindt.

Maatschappelijk team

ans
Ans
moniquew
Monique
nieuw
Riekie